Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

uydu frekans haber
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  
Similar topics
    Son Konular
    Konu
    Tarih
    Yazan
    premiumclix.info
    ptc25.com sitesi
    Parababasi indir
    Adsensle Kazan kitabi full indir
    Çok Çalışarak Çok Para Kazanılmaz
    ADD: Al Haqiqa yeni kanal yayında.
    Cyfrowy Polsat: Kliczko vs Adamek HD (Poland) yayında
    ORF Digital: ORF 2 Wien (Austria) şifresiz yayında
    Seven Music yeni frekansta yayında.
    RTS 1 yeni frekansta yayında.10721 V SR:27500 FEC:3/4
    16/11/2013, 15:01
    16/11/2013, 15:01
    2/10/2011, 22:02
    2/10/2011, 22:01
    2/10/2011, 21:56
    12/9/2011, 16:33
    12/9/2011, 16:32
    12/9/2011, 16:31
    12/9/2011, 16:30
    12/9/2011, 16:29











    Share | 
     

     Bilinçli sporun sağlık üzerine etkisi

    View previous topic View next topic Go down 
    AuthorMessage
    KULLANICI İSMİ
    merakliyiz
    Editör
    Editör

    12
    merakliyiz
    34

    PROFİL BİLGİLERİ
    Takim : Gs
    Nerden : Adiyaman
    Meslek : yazar
    Mesaj sayisi : 497
    Rep puani : 1488
    Rep gücü : 3
    Join date : 2010-08-20
    Age : 44

    İLETİŞİM
    https://frekans.rpg-board.net

    Bilinçli sporun sağlık üzerine etkisi Vide
    PostSubject: Bilinçli sporun sağlık üzerine etkisi Bilinçli sporun sağlık üzerine etkisi Empty23/8/2010, 16:28

    **
    Her işimizde olduğu gibi egzersizinde kurallarına uygun ve doğru bir şekilde yapılması gerekir. Öncelikle herkesin egzersiz gereksiniminin bir diğerinden farklı olduğunun kavranması gerekir.
    Ailesinde kalp hastalığı hikayesi bulunan, sigara içen, kolesterol, tansiyon, şeker problemi olan, fazla kilo veya stresli bir yaşam tarzı bulunan bireyler bu sayılanlardan biri veya bir kaçına sahipse muhakkak bir spor hekimi kontrolünden geçtikten sonra spora başlamalarında fayda bulunmaktadır. Günümüzde en sık gözlenen hastalıklar olan kalp-damar rahatsızlıkları (tüm ölüm nedenlerin %50’si) çok erken yaşlarda başlamakla beraber, özellikle erkekler için 35, kadınlar için 40 yaşından sonra önemli bir risk oluşturmaktadır. Özellikle egzersiz esnasında nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi şikayetleri olanların muhakkak bir check-up’ tan geçmesi gerekir.

    Hangi Egzersiz, Ne Sıklıkta, Hangi Yoğunlukta ve Ne Kadar?
    Egzersizin bahsettiğimiz hastalıklardan korunma, kondisyonun gelişimi ve kilo verilmesi gibi faydalarından yararlanılabilmesi için bilinçli yapılması gerekir. Büyük kas gruplarını kullanıldığı yürüyüş, bisiklet, jogging, koşu, yüzme, tenis gibi sportif aktiviteler sağlık için daha faydalı bulunur. İspatlamış herhangi bir sağlık problemi bulunmayan bireyler bu sporları ideal olarak her gün, ama haftada en az 3-4 gün yapmalıdırlar. Bu konudaki en iyi davranış egzersizin yemek yemek, dişleri fırçalamak gibi bir yaşam alışkanlığı halini almasıdır.
    Egzersizin süresi en az yarım saat, ideal olarak 45 dakika sürmesi gereklidir ve efor süresince egzersiz herhangi bir kesintiye uğramamalıdır. Örneğin tempolu yürüyüşlerde 20 dakika kadar egzersize devam ettikten sonra bir 10 dakika soluklanma veya vitrin bakma gibi verilen aralar egzersizin etkinliğini sıfıra indirir. Çünkü vücudumuz egzersize başladıktan ortalama 20 dakika sonra enerji kaynağı olarak yağlar yanmaya başlar ve eğer egzersiz 30-45 dakika kesintisiz sürerse, egzersizden sonra bile 1 ila 4 saat yağlar yanmaya devam eder.
    Egzersiz yapılırken dikkat edilmesi gereken en kritik nokta yapılan eforun şiddeti, yani yoğunluğudur. İdeal olarak spor hekiminizin size yaptığı ergospirometrik efor testi sonucu egzersiz nabzı belirlenebilir. Her birey için bu egzersiz nabzı değişir ve bu limitler aşılmamalıdır. Bir hekim tavsiyesi alma imkanı yok ise eforunuzun yoğunluğu; siz egzersiz yaparken ıslık çalmanızın veya yanınızdaki ile konuşmanızın mümkün olacağı bir egzersiz şiddetinde olması gerekir. Tabii egzersiz yoğunluğu çok hafifte olmamalıdır ve egzersiz esnasında tatlı şekilde bir ter atmanız gerekir.
    Kaliteli ve üretken bir yaşam sürmek ve hastalıklardan korunmak için spora ideal olarak çocukluk yıllarında başlamak gerekir. Ancak spora başlamak için hiçbir zaman geç kalmış sayılmayız. 70 yaşında eklem sertliği ve kemik erimesi olan, hiç egzersiz yapmamış ev hanımlarına bile ilaç tedavisinin yanında tedavi olarak egzersiz yapılması önerilir.

    haber7
    **
     

    Bilinçli sporun sağlık üzerine etkisi

    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 1

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
     :: Serbest paylasim :: Sağlık,güzellik,cilt vs-